top of page

MADE IN CZECHOSLOVAKIA PART 2ND

─ 7th May 2017 ─

MADE IN CZECHOSLOVAKIA PART 2ND

↓​

Prague, Czech Republic

....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................​



Prinášam Vám ďalší post v ktorom vám predstavím 3 česko - slovenských designérov, ktorých tvorba patrí medzi highlighty na lokálnej módnej scéne. x


JÁN ČERNÝ WEAR


- mladý český dizajnér, študujúci v Zlíne patrí aktuálne medzi najvýraznejšie talenty na českej módnej scéne. Miluje vytvárať v ľuďoch nové pocity, zážitky a presne tým je aj účasť na jeho prehliadke. Ako sám tvrdí, s každou jednou kolekciou vytvára zážitok, emócie a značku nového sveta. Poznávacím znamením jeho tvorby je pretváranie odevov – denimové bundy. Jeho rukupis ostáva nepovšimnuteľný a jeho modely sú často viditeľné v magazínoch, na blogeroch a mnohých fashion eventoch, kde sa prezentuje. Rád pracuje s kontrastami, akými sú uniformita x túžba po pozornosti alebo maskulinita x feminita..

LAFORMELA

- pôvodne zloženie troch dizajnérov, dnes už len dvoch Miroslavy a Antonína, ktorí založili značku v roku 2010. Ich kolekcie sú vždy originálne, funkčné a výrazné. Každú sezónu sú súčasťou Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku (MBPFW), kde patria k najvýraznejším a najvplyvnejším dizajnérom na lokálnej scéne. Vetou „Chceme se učit, s každou kolekcí vymýšlíme něco nového,“ by sa dala opísať práca dizajnérov čerpajúcich inšpirácie prevažne z histórie a umenia.

LaFormela je jeden z mojich najobľúbenejších módnych značiek na lokálnej scéne. Z ich dielne môžete nájsť v mojom šatníku niekoľko modelov ako kabát z kolekcie FW2016, mikinu s potlačou a opasky. Milujem ich tvorbu a taktiež ich osobnú stránku. Veľmi im fandím.

Michael Kováčik

- čierna a minimalizmus sú symbolom tvorby, v ktorej sa snaží vždy kombinovať ženskosť a komfort daného modelu. Michael Kováčik patrí k obľúbeným módnym dizajnérom a stylistom so zmyslom pre detail, kvalitné materiály a strihy, ktoré tvoria gro jeho tvorby. Jeho modely obľubujú mnohé známe mená, medzi nimi Aneta Vígnerová, Karolína Chomisteková či Barbora Franeková.Michaela milujem pre jeho ženské modely, ktoré sú nesmierne nadčasové. ELEGANCIA A MINIMALIZMUS rovná sa Michael Kováčik.

ph. @_tessn_ / Tereza Nesnídlová

bottom of page